Kort nieuws regio Zuid
26 maart 2018
‘Vergeten kennis’ kan later nuttig blijken
2 april 2018
Laad alles

50-plussers omgeschoold naar technische beroepen

EINDHOVEN – Minimaal 150 werkzoekende 50-plussers moeten in 2018 en 2019 met een omscholingstraject aan banen in de technische sector geholpen worden. Dat willen het Eindhovense Talent4service, het UWV, en maatschappelijk investeerder Start Foundation bereiken met het project ‘Weer aan het Werk’.

Voor de groep werkzoekende 50-plussers is het relatief moeilijk om een baan te vinden: 43% heeft binnen een jaar na instroom in de WW een baan gevonden, terwijl het gemiddelde van alle werkzoekenden op 66% ligt. Tegelijkertijd is in de technische sector de vraag naar werknemers hoog en het aanbod klein. Het doel van het project is dus om vraag en aanbod in de technische branche bij elkaar te brengen, en ook om een groep werkzoekenden die moeizaam werk vindt een steuntje in de rug te geven.

Met het project ‘Weer aan het Werk’ kunnen 50-plussers worden gekoppeld aan een vacature in de technische branche. Vervolgens leidt Talent4service de toekomstige werknemers op door een combinatie van in-house training bij de werkgever en  begeleiding van een teammentor van Talent4service. Start Foundation zorgt voor de financiering en het UWV maakt de omscholing mogelijk met behoud van een uitkering.

Comments are closed.