Vijf procent meer bedrijven dan begin vorig jaar
25 januari 2018
Commentaar: Den Haag mist zicht op regionale potenties
25 januari 2018
Laad alles

Drie nieuwe fondsen voor e-health

AMSTERDAM – De ministeries van EZ en van Volksgezondheid stellen € 12 mln beschikbaar voor drie nieuwe investeringsfondsen in e-health. De fondsen bedienen verschillende segmenten. 

Via de Seed Capital-regeling steken de ministeries geld in het Health Innovation SEED fonds III, het fonds Healthy Capital, en Holland Venture Zorg Innovaties II. Het eerste fonds richt zich op startups, het derde fonds richt zich op innovatieve mkb’ers met een bewezen product of dienst. Het tweede fonds is een fonds van ondernemers die in ondernemers investeren die de zorgmarkt willen openbreken.

Van het bedrag van € 12 mln van de departementen gaat de helft naar het Health Innovation Seed fonds III, dat een omvang krijgt van € 15 mln. Dit fonds wordt beheerd door het Utrechtse bedrijf Health Innovations. Naast de overheid dragen ook onder andere telecombedrijf KPN, zorgverzekeraar Menzis, de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland (Oost NL), Topfonds Gelderland (een investeringsfonds van de provincie Gelderland), en enkele private investeerders bij aan het fonds. Health Innovations investeerde onder meer in NovioSense uit Nijmegen, NightBalance uit Den Haag en SwyMe uit Noordwijk.

Comments are closed.