€ 6 mln voor nieuw logistiek kenniscentrum in Breda
24 september 2017
Cyberaanval treft 21% van de bedrijven; Digital Trust Centre opgericht
24 september 2017
Laad alles

Gemakkelijker financiering voor opkomende markten

DEN HAAG – Ontwikkelingsbank FMO en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaan nauwer samenwerken. Bedrijven die actief willen worden in opkomende markten of ontwikkelingslanden moeten zo gemakkelijker aan financiering kunnen komen.

Het is voor Nederlandse ondernemingen moeilijker geworden om bij commerciële banken financiering te krijgen voor activiteiten in een ontwikkelingsland of opkomende markt. “Met deze samenwerkingsovereenkomst bundelen we onze krachten zodat we beter tegemoet kunnen komen aan deze wensen”, aldus Robert Dijksterhuis, hoofd Internationale Samenwerking van RVO.nl.

De samenwerkingsovereenkomst is een stap in het verder uitrollen van de nieuwe investeringsinstelling Invest-NL. In 2018 moet de Nederlandse ondernemer terechtkunnen bij één loket voor risicokapitaal, garanties, exportkredietverzekeringen en internationale financieringsprogramma’s. Nederland volgt met de oprichting het voorbeeld van andere EU-landen, die al een dergelijke investeringsinstelling hebben.

Comments are closed.