Google: € 500 mln in Eemshaven-locatie
15 maart 2018
Nieuw fonds voor life science-startups in Gelderland
16 maart 2018
Laad alles

Hotspot kunstmatige intelligentie in Amsterdam

AMSTERDAM – De Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat op het Amsterdam Science Park een hotspot creëren op het gebied van kunstmatige intelligentie. De gemeente steekt € 4 mln in de bouw van de hotspot die in 2021 klaar moet zijn.

De gemeente Amsterdam en de UvA willen de positie van Amsterdam als belangrijk Europees onderzoekscentrum verstevigen met de komst van een hotspot voor kunstmatige intelligentie. Het project moet samenwerking tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen bevorderen en de Amsterdamse kenniseconomie een impuls geven.

De UvA gaat met het initiatief concurreren met de technische universiteiten die nu nog voorlopen als het gaat om kunstmatige intelligentie. Vooral aan de TU/Eindhoven wordt veel onderzoek gedaan op verschillende domeinen waar kunstmatige intelligentie wordt toegepast zoals zelfrijdende auto’s en robotica. Op dit gebied wordt ook onderzoek gedaan aan de TU Delft. De TU Delft is bovendien het kloppend hart van Robovalley, een netwerkprogramma voor onderzoekers en bedrijven dat zich met robotica en kunstmatige intelligentie bezighoudt.

Comments are closed.