Aandeel startups in crowdfunding neemt af
5 januari 2018
Nieuw: regionale data en infographics online
8 januari 2018
Laad alles

Investeringen in de regio’s

Noord

 • Metaalfabriek Van Merksteijn uit Almelo breidt uit naar de Eemshaven. Van Merksteijn gaat hier walsdraad produceren uit gereinigd staalschroot. Voor het proces is veel energie nodig, voor aan- en afvoer is een grote plek aan het water nodig. Het bedrijf investeert tussen € 250 en 300 mln; er worden 275 banen gecreëerd. In Almelo wordt het walsdraad verwerkt tot o.m. wapening en hekwerk.

Oost

 • De Britse eigenaar heeft het Twentse speciaalchemiebedrijf Elementis Specialties Netherlands (ESN) voor € 39 mln verkocht aan het Zwitserse Kolb Distribution, met tevens een vestiging in Moerdijk. Bij ESN werken 215 mensen.
 • Startup TicTag haalde € 300.000 groeifinanciering op bij een groep informal investors, de Eindhovense accelerator HighTechXL en Greven Investments.
 • SolarNow uit Nijmegen, dat zich richt op duurzame energie in Oeganda en Kenia, heeft $ 9 mln opgehaald bij Novastar en Shell in een series-B financieringsronde.
 • Boodschappenbezorgstartup SuperBuddy uit Zwolle heeft € 1 mln opgehaald bij een groep investeerders, waaronder PPM Oost. Het bedrijf is actief in Zwolle en Utrecht en werkt met AH samen in Rotterdam.

Zuid

 • Technisch dienstverlener Kuijpers uit Helmond neemt Hultermans uit Kaatsheuvel over. Kuijpers, onder leiding van de vierde generatie Kuypers, is met twaalf vestigingen, een omzet van € 200 mln, meer dan duizend werknemers en klanten als FrieslandCampina en Danone een grote speler in de installatiebranche.
 • De Maastrichtse medtech startup Health Value Creation haalde € 2 mln op in een series-A financieringsronde geleid door Chemelot Ventures. De startup ontwikkelt chirurgische apparatuur voor ‘minimal invasive’ maag- en darmoperaties.

West

 • De Amsterdamse communicatiedienst voor bedrijven MessageBird, winnaar van de Oryx 2017 als FD Gazelle met de meest opvallende groeiprestatie, heeft haar Utrechtse branchegenoot Highside overgenomen, eveneens een FD Gazelle. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.
 • Het Utrechtse IT-bedrijf Friss heeft een financieringsronde van serie A-aandelen ter waarde van € 15 mln afgerond. Investeerders Aquiline Technology Growth (VS) en Blackfin Capital Partners (Frankrijk) komen aan boord. Friss levert analysesoftware voor fraude, risico en compliance aan schadeverzekeraars in 26 landen.
 • Marketingbureau Candid uit Amsterdam neemt branchegenoot M2Media uit Hilversum over. Onder Candid Group vallen onder meer bureaus als Head to Head en Vostradamus. Met de overname krijgt de Candid Group een mediaomzet van € 150 mln.
 • Het team achter de slimme thermostaat Nest heeft voor zijn nieuwe startup Triggi € 1,1 mln opgehaald bij een groep investeerders. Pim Schmitz, ceo van mediabedrijf Talpa, is de grootste investeerder.

Comments are closed.