Kort nieuws – Zuid
18 februari 2018
Eerste toekenningen regiofonds
19 februari 2018
Laad alles

Kort nieuws – Noord

Kort nieuws uit de regio Noord: Catawiki blijft in Assen en groeit in Amsterdam, samenwerking in de Friese bouwsector en nieuwe arbeidsmarktcijfers.

Catawiki – Catawiki noteerde over 2016 een verlies van € 22 mln bij een omzet van € 35 mln. Het bedrijf blijft groeien, vooral op de vestiging in Amsterdam. Catawiki verhuist dit voorjaar naar het voormalige pand van ABN Amro naast het station van Assen, en tekende een huurovereenkomst voor vijf jaar.

Innovatie Friese bouw – Negen bouwbedrijven in noordoost-Friesland gaan samenwerken om meer personeel te werven en tegelijkertijd te innoveren, meldt de Leeuwarder Courant. Als Innovatiecluster Bouw Noordoost Fryslân wordt in eerste instantie opgetrokken met de roc’s Friese Poort, Friesland College en Nordwin College en met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Nieuwe werkloosheidscijfers – De werkloosheid in de regio’s Assen, Meppel en de Friese Meren is gedaald tot onder de 5%, blijkt uit de jongste cijfers van het CBS. De werkloosheid is in de regio Groningen-Eemsmond met 6,4% nog het hoogst in de noordelijke provincies, maar dat is 1,2%-punt minder dan in 2016. Meer cijfers op de regiopagina’s van Naevo over Friesland, Groningen en Drenthe.

Comments are closed.