Kort nieuws – West
18 februari 2018
Kort nieuws – Zuid
18 februari 2018
Laad alles

Kort nieuws – Oost

Kort nieuws uit de regio Oost met: Tata Steel verhuist fabriek, Twente niet op één lijn en nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt.

Tata Steel – Tata Steel steekt tientallen miljoenen in een nieuwe fabriek in Geldermalsen. In de nieuwe fabriek gaat dochteronderneming SAB-profiel aan de slag met de productie van stalen dak- en gevelpanelen. De nieuwe fabriek gaat de bestaande locaties in Nieuwegein en IJsselstein vervangen; het personeel verhuist mee en uitbreiding wordt voorzien.

Samenwerking Twente – De burgemeester van Rijssen-Holten heeft de Overijsselse commissaris van de Koning Staal gevraagd om de moeizame samenwerking in Twente onder de loep te nemen, meldt dagblad Tubantia. Aanleiding is de afwijzing door de gemeenteraad van Rijssen-Holten van de Agenda voor Twente, bedoeld voor een versterking van de regionale economie. Ook bij andere gemeenten ligt de Agenda gevoelig, aldus de krant.

Nieuwe werkloosheidscijfers – De werkloosheid daalt zowel in Gelderland als Overijssel sneller dan in Nederland, blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS. Alleen in Twente en de regio Arnhem/Nijmegen wordt nog een werkloosheidspercentage van 5% aangetikt, de overige regio’s duiken daar nu onder. De werkloosheid in Flevoland daalde tussen 2016 en 2017 met 1,6%-punt, naar 5,6%. Meer cijfers op de regiopagina’s van Naevo over Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Comments are closed.