€ 130 mln voor Brainport uit regiofonds
17 maart 2018
Kort nieuws regio Oost
19 maart 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Noord

Met dit keer: FOC Assen exit, ICT hot in Groningen, bedrijven voor Eelde en veel boten.

Exit FOC – GS van Drenthe hebben een streep gehaald door de plannen voor factory outlet center OutleTT bij het TT circuit in Assen. Retailorganisaties zijn hier blij mee omdat de leegstand in de Asser binnenstad al 22% bedraagt. De provincie wil wel meewerken aan de ontwikkeling van toerisme en recreatie rondom het circuit.

DUO – DUO in Groningen, de rijksdienst verantwoordelijk voor uitvoering van studiefinanciering, zoekt 500 ICT’ers. Dat kan op korte termijn leiden tot concurrentie met andere IT-bedrijven in het noorden, maar op lange termijn tot clustervorming van ICT’ers. Dat zegt Marco de Jong, voorzitter van de Noordelijke Online Ondernemers tegenover RTV Noord.

Boot boeken – Move Fast Ventures heeft een minderheidsbelang verworven in de Groningse startup Tubber, een boekingsplatform voor jachten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, meldt Emerce.

Failliet – Shipyard Constructions Hoogezand Nieuwbouw (SCHN) is failliet. SCHN, opgezet in 2012 door drie oud-werknemers van de eerder gefailleerde werf Van Diepen, was een van de eerste noordelijke werven die schepen ontwierp die varen op het schonere LNG.

Eelde – Harm Post, voormalig directeur van Groningen Seaports (Eemshaven, haven van Delfzijl) is aangesteld om de bedrijfs- en vastgoedontwikkeling rondom Groningen Airport Eelde aan te zwengelen.

Comments are closed.