Grootste gemeentebudgetten voor economie in Brabant
2 april 2018
Kort nieuws regio Oost
3 april 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Noord

Glasvezel – Kabelnoord krijgt een marktconforme achtergestelde lening van € 35 mln van de provincie Friesland en € 57 mln van BNG en ABN Amro om glasvezel aan te leggen in gebieden zonder snel internet (‘witte gebieden’). Nog voor de bouwvak begint de aanleg in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Er is ook een initiatief voor uitbreiding van het aanbod van snel internet in de zogeheten ‘grijze gebieden’, waar nu één aanbieder is van snel internet, meestal via coax.

Meppel – MyDataFactory, softwaredeveloper uit Meppel, heeft een financiering van € 1 mln ontvangen van het MKB Fonds Drenthe voor verdere groei. MyDataFactory ontwikkelt software waarmee productinformatie kan worden geschoond en gematcht en rekent o.a. Shell tot zijn klanten.

Roltrap – Onder de nieuwe naam ‘De grote roltrap’ herontwikkelt vastgoedondernemer Ralph Steenbergen het voormalige V&D-pand in Groningen tot een pop-up mall voor lokale ondernemers. De eigenaar geeft Steenbergen hiervoor zes maanden de tijd. Eerder opende Topshelf in het pand een warenhuis maar dat sloot na ruim een jaar. Pop-up-malls zijn vaker gebruikt als tijdelijke invulling van lege V&D-panden, zoals in Leiden en Haarlem.

Comments are closed.