Kort nieuws regio Noord
23 april 2018
Kort nieuws regio Zuid
23 april 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Oost

Met onder meer: coachingsvouchers voor starters en winnaars van Gelderse challenges.

VR * De Universiteit Twente heeft een nieuw virtual reality lab geopend, speciaal bedoeld voor sociale wetenschappen. Onderzoekers op het gebied van psychologie, marketing en communicatiewetenschappen maken al veel gebruik van VR om menselijk gedrag beter te kunnen simuleren en analyseren.

Versneller * Gelderland heeft nu zijn eigen versie van het coachingsprogramma IkStartSmart, dat door de Kamer van Koophandel werd uitgevoerd: De Startversneller. Starters kunnen een voucher aanvragen ter waarde van € 1.000 voor coaching; de startende ondernemer betaalt zelf 20%. Per jaar zijn 500 vouchers beschikbaar.

Challenges * Deep Water Energy, StaywayKey (carpoolen gekoppeld aan reisbestemmingen), GroeneWijkstroom (inzicht in zonne-energievoorraad in de straat), Gyromotics (prothesevoet met ‘sportstand’), weMaron (chatrobot voor ouderen), Beterschappen (boodschappenservice voor gezonde voeding) en IKONE (patiënten opgeleid tot ervaringsdeskundigen) zijn de winnaars van de challenges in het kader van de wedstrijd Gelderland daagt je uit. Meer dan 400 studenten, startups en ondernemers dienden voorstellen in op het gebied van voedselzekerheid, klimaat, zorg, verkeer en sport. Gelderland daagt je uit was gekoppeld aan de StartupDeltaSummit.

Comments are closed.