Kort nieuws regio Noord
19 maart 2018
Kort nieuw regio West
19 maart 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Oost

Met dit keer: miljoenen voor biotech en voor samenwerking, en overname in Nijverdal.

Trap op – Het van oorsprong Nijmeegse Escalier Biosciences heeft US$ 19 mln opgehaald in een series B financieringsronde bij Forbion en BioGeneration (NL) en New Science Ventures (US).

Overname – Noordendorp Transport uit Haaksbergen neemt de activiteiten over van familiebedrijf Harwig Transport uit Nijverdal. Harwig richt zich op (inter)nationaal transport van bouwgerelateerde productien, Noordendorp heeft assemblage, warehousing en distributie in portfolio.

Radboud – Gelderland moet in 2030 de internationale proeftuin zijn voor medische innovatie. Radboudumc en de provincie investeren daarom in hun rol als launching customer, in Novio Tech Campus en Radboudumc Campus, en in valorisatie via Briskr en Rockstart Accelerator Digital Health.

Subsidie – Voor ondernemers in Gelderland en Overijssel die willen innoveren en samenwerken worden drie subsidieregelingen opengesteld met een totaalbudget van € 28,5 mln: voor R&D, proeftuinen en netwerkontwikkeling. Voorwaarde voor elke regeling is betrokkenheid van een of meer mkb-ondernemingen.

Comments are closed.