MKB vindt weg naar innovatiesubsidies
6 juni 2018
Kort nieuws regio Noord
7 juni 2018
Laad alles

Kort nieuws regio West

Ockto * Het Digital Impact Fund van ABN AMRO neemt een minderheidsbelang in fintech Ockto, een product van Yellowtail (Naarden). Ockto maakt het gemakkelijk voor consumenten om financiële data veilig te verzamelen en te delen bij bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag.

Voicey * De Amsterdamse startup Voicey, een marketingplatform voor influencers met een on-the-go app, heeft €250k pre-seed financiering ontvangen vanuit investeringsfonds Block Party, van voetballer Gregory van der Wiel.

Media Distillery * Artificial intelligence (AI) startup Media Distillery uit Amsterdam heeft €1,4 mln aan subsidie ontvangen van de Europese Unie in het kader van het SME Instrument Programma. Het bedrijf heeft een AI-platform ontwikkeld waardoor bedrijven een betere video-on-demand ervaring kunnen aanbieden.

Homerr * Social delivery startup Homerr uit Amsterdam heeft €1 mln groeigeld gekregen van een groep private investeerders onder leiding van CNBB Venture Partners. Homerr gebruikt een logistiek netwerk van buurtgenoten die pakketjes aannemen om te voorkomen dat ze ongewenst bij buren worden afgeleverd.

The Next Closet * De Amsterdamse onderneming The Next Closet, een webshop voor tweedehands kleding, heeft meer dan €1 mln groeigeld gekregen van zowel bestaande als nieuwe investeerders. Hierdoor kan het bedrijf uitbreiden naar Vlaanderen.

Squla * Het Amsterdamse Squla, dat digitaal lesmateriaal ontwikkelt, komt grotendeels in handen van Levine Leichtman Capital Partners, meldt het Financieele Dagblad. De Amerikaanse participatiemaatschappij neemt de aandelen over van RTL Ventures, enkele informal investors en oprichter André Haardt.

Exasun * De Haagse producent van hoogwaardige en esthetische zonnepanelen Exasun kan productie verder opschalen dankzij een miljoeneninvestering van ING Sustainable Developments en het energie-innovatiefonds ENERGIIQ aangevuld door een financiering van ABN AMRO.

Comments are closed.