Kort nieuws regio Zuid
20 juni 2018
Kort nieuws regio Oost
20 juni 2018
Laad alles

Kort nieuws regio West

Composiet * Het Composite Automation Development Centre, een fieldlab voor de automatisering en digitalisering van de composietmaakindustrie, krijgt een bijdrage van € 4,2 mln voor het fysieke onderzoekscentrum SAM | XL in Delft. Hier wordt technologie ontwikkeld en gedemonstreerd voor productie van grote lichtgewicht composietonderdelen voor o.a. luchtvaart en windenergie.

Hoogte * Het Amsterdamse fotopersbureau Hollandse Hoogte wordt overgenomen door het Algemeen Nederlands Persbureau uit Rijswijk. Dat werd recentelijk zelf overgenomen door Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol.

Pokon * Pokon Naturado, producent van plantenverzorgingsproducten uit Veenendaal, wordt verkocht aan de Britse durfkapitalist Exponent. Dat wil Pokon samenvoegen met Evergreen Garden Care. Pokon is sinds 2007 eigendom van de Nederlandse participatiemaatschappij Synergia, dat Pokon overnam van Chrysal.

Laadpaal * Eneco en investeerder SET Ventures investeren € 11 mln in de Amsterdamse producent van laadpalen GreenFlux en worden zo minderheidsaandeelhouders. De bestaande aandeelhouders BOM en ICT Group investeren opnieuw in de producent, die ook een kleine vestiging heeft in Eindhoven.

Comments are closed.