Kort nieuws – regio Oost
4 februari 2018
Kort nieuws – regio Zuid
4 februari 2018
Laad alles

Kort nieuws – regio West

Investeringen

* Het Amsterdamse Otrium, de in 2015 opgerichte startup die voor modemerken de online outletstores verzorgt, heeft € 750k opgehaald bij drie particuliere investeerders: Fred Gehring en Ludo Onnink (beide ex-Tommy Hilfiger) en Adriaan Mol, mede-oprichter van het snelgroeiende MessageBird.

* De Rotterdamse startup Flex-appeal heeft € 600k opgehaald bij twee informal investors. Flex-appeal ontwikkelde een app voor parttime personeel in retail en horeca voor betere onderlinge communicatie, bijvoorbeeld over werkschema’s. Volgens de oprichters werken inmiddels vier grote supermarkten met de app.

* IMSystems, een spinoff van de TU Delft, heeft een investering van € 300k ontvangen uit investeringsfonds UNIIQ. IMSystems ontwikkelt de Archimedes Drive, een nieuw type vertragingskast die wordt gebruikt bij industriële robotisering en die robots met meer kracht en precisie kan laten bewegen.

Innovatie Greenport West-Holland krijgt regie

In Naaldwijk is het Innovatiepact Greenport West-Holland ondertekend om innovatie in en verduurzaming van de Zuid-Hollandse tuinbouwsector te versnellen. Het pact is afgesloten voor minimaal drie jaar. Het werd ondertekend door ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, en overheden, waaronder de provincie Zuid-Holland. Deze laatste stelt ook € 100k beschikbaar voor een programmaregisseur.

Holland-US Bridge voor medische innovaties

Zuid-Hollandse bedrijven die met hun medische innovaties de Amerikaanse markt op willen, kunnen nu gebruik maken van het programma Holland-US Bridge. Dit programma biedt een financieel en commercieel netwerk in de VS, en werd eerder gebruikt om Duitse bedrijven toegng te bieden tot de Amerikaanse en de wereldmarkt.

N-wegen als proeftuin

Twee provinciale wegen – de N208 bij Haarlem en de N223 bij De Lier – worden door de provincies Noord- en Zuid-Holland en RvO gebruikt als testomgeving voor innovatieve oplossingen tegen geluidsoverlast.

Comments are closed.