Kort nieuws regio West
5 maart 2018
CPB: sterke economische groei zet door
8 maart 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Zuid

Met dit keer: NIBC in zonnecollectoren, Limburgse telers in zee met Unilever, Moerdijk moet duurzamer en het aantal openstaande vacatures stijgt met bijna 20.000.

Deal – NIBC investeert een onbekend bedrag in de Venlose producent van hybride zonnecollectoren Solarus. Daarmee is deze financieringsronde voltooid, waarbij eerder ForestEffectFund instapte en via crowdfunding geld werd aangetrokken.

Deal 2 – Unilever en de Venlose telerscoöperatie ZON Fruit & Vegetables brengen samen maaltijdpakketten op de markt, die aansluiten bij het seizoensaanbod. Ze liggen nu bij de supermarktketen Deen in de schappen en worden verkocht onder de Unilever-merken Conimex, Knorr en Unox.

Moerdijk – Het havencomplex in Moerdijk moet versneld verduurzamen op het gebied van energie en chemie, vinden het Havenbedrijf, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Moerdijk. Zeevaart, overslag en gebruik van het spoor zijn in 2017 verder gegroeid.

Vacatures – Het aantal openstaande vacatures in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gezamenlijk is volgens het CBS tussen eind 2015 en eind 2017 gestegen van 30.500 naar 50.400. Meer details over de regio’s en sectoren op de regiopagina’s van NAEVO.

Comments are closed.