Kort nieuw regio West
19 maart 2018
‘Lokale partijen hebben meer oog voor mkb dan landelijke’
19 maart 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Zuid

Met dit keer: Zeeuwen aan een touwtje, innovatie in de stal en Twan Beurskens tabee.

Bolus – Belangenvereniging Oud-Leerlingen Uit Schouwen-Duiveland (Bolus) gaat de banden aanhalen met zijn alumni. Zo wil scholengroep Pontes Pieter Zeeman voorkomen dat oud-leerlingen Zeeland verlaten maar ook stimuleren dat ze na een studie weer terugkeren.

Stalinnovatie – Agrarische ondernemers moeten ook worden gestimuleerd tot innovaties in de stal gericht op dierenwelzijn, de omgeving en het milieu. FME, VNO-NCW Brabant-Zeeland, landbouworganisatie ZLTO en de provincie Noord-Brabant gaan daarvoor samenwerken. De provincie reserveert € 25 mln voor leningen en subsidies voor innovatie.

SIF – De Roermondse producent van funderingspalen voor windturbines op zee gaat in de tweede helft van 2018 mogelijk snijden in het aantal tijdelijk medewerkers. De nettowinst daalde van € 37,4 mln in 2016 naar € 30,8 mln in 2017. De omzet ging van € 400 mln naar € 327 mln. De fabriek op de Tweede Maasvlakte werd uitgebreid met het oog op groei van het aantal offshore windparken. Maar het bedrijf heeft tot nu toe voor 115.000 ton aan orders binnen bij een productiecapaciteit van 300.000 ton.

Beurskens – Gedeputeerde Twan Beurskens (Economische Zaken) wordt gemeentesecretaris van Venlo. Hij was sinds 2012 gedeputeerde en wordt geroemd als motor achter de bundeling van Limburgse campussen tot Brightlands, de verankering van VDL Nedcar en van Maastricht Aachen Airport.

Comments are closed.