Kort nieuws regio Noord
7 juni 2018
TU/Eindhoven bij beste 100 universiteiten ter wereld
11 juni 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Zuid

PeelPioneers * BOM Brabant Ventures, Stichting Doen en ABN AMRO steken gezamenlijk ruim € 1 mln in de Amsterdamse startup PeelPioneers, dat met het geld op het terrein van het Eindhovense waste-to-productbedrijf Renewi in Son een recyclingsinstallatie voor citrusschillen gaat bouwen. Renewi zorgt voor de aanvoer van schillen.

Skills * Ruim 200 bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en sociale partners hebben het Brainport Talent & Skills akkoord ondertekend. Ondertekenaars verbinden zich hiermee aan afspraken over méér techniek- en IT-talent, leven lang leren, hybride leeromgevingen en onderwijsinnovatie.

Chemelot * De Japanse kunststofproducent Mitsui Chemicals wil een vestiging openen op het Limburgse bedrijventerrein Chemelot. De nieuwe locatie, die naar verwachting in 2020 open gaat, richt zich op productie, verkoop, service en R&D en gaat 100 werknemers tellen.

100.000 * De gemeenten Breda, Tilburg en Helmond en de provincie Noord-Brabant hebben tijdens de klimaattop in Breda een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om op te schakelen naar 100.000 elektrische voertuigen in de provincie. Samen met Enexis en marktpartijen wordt €3,9 mln geïnvesteerd in bijbehorende laadinfrastructuur.

 

Comments are closed.