Werkgevers moeten krapte zelf oplossen
18 juni 2018
Kort nieuws regio West
20 juni 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Zuid

Onera * De Eindhovense startup Onera, een spinoff van Imec, onderzoekscentrum voor nanotechnologie, krijgt een investering van imec.xpand en BOM Brabant Ventures voor het commercieel op de markt brengen van diagnoseapparatuur voor slaapstoornissen. Deze apparatuur moet net zo nauwkeurig zijn als apparatuur in slaaplaboratoria maar door zijn schaal geschikt voor thuisgebruik.

SemiBlocks * BOM Brabant Ventures en een Amerikaanse strategische partner investeren € 3 mln in het Eindhovense bedrijf SemiBlocks, voor de ontwikkeling van een chip die problemen voorkomt die worden veroorzaakt door temperatuurverschillen in telecominfrastructuur, datacenters en smartphoneplatforms.

Digitaal * Werknemers in de commerciële sector zijn digitaal vaardiger dan in de niet-commerciële sector, blijkt uit de Sociale Innovatie Monitor Limburg 2018. Grote bedrijven in de industrie en zakelijke dienstverlening lopen voorop.

Moonen * Moonen Packaging in Weert wordt overgenomen door het Zweedse OptiGroup. Moonen, met € 51 mln omzet en tachtig werknemers, hoopt zo te groeien op de markt voor duurzame verpakkingen. De ACM moet de overname nog goedkeuren.

Comments are closed.