Kort nieuws regio Noord
6 juli 2018
Kort nieuws regio West
6 juli 2018
Laad alles

Kort nieuws regio Zuid

Braventure * Verschillende partijen in Brabant slaan de handen ineen om kansrijke Brabantse startups te ondersteunen met financiering, kennis, community en faciliteiten via het programma Braventure. De partners zijn de universiteiten van Tilburg en Eindhoven, vier hogescholen, de provincie Noord-Brabant met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), REWIN, Midpoint Brabant, Brainport Development, Agrifood Capital en NV BIM.

Green tech * Het Heerlense bedrijf Phenospex heeft in een series A-ronde € 2 mln opgehaald bij Future Food Fund en LIOF. Phenospex bouwt slimme sensoren voor gewassen en algoritmen die worden gebruikt in bijvoorbeeld plantenveredeling. Het team bestaan dan ook onder meer uit zowel biologen als IT-specialisten.

Farma * De provincie Noord-Brabant wil € 5 mln investeren in betere samenwerking tussen innovatief mkb in de life sciences, zorg- en kennisinstellingen. De focus ligt op een betere samenwerking tussen medisch-technologische bedrijven in regio Eindhoven, (bio)farmabedrijven in de regio Oss, en testomgevingen in het midden en westen van Brabant.

Bedrijfsschool * Twee Zuid-Limburgse installatiebedrijven, Ploem uit Kerkrade en Waterval Elektro uit Heerlen, starten dit najaar in samenwerking met andere bedrijven en met het Techniekcollege een bedrijfsschool. De opleiding richt zich niet alleen op vmbo’ers maar ook op zij-instromers, vroegtijdig schoolverlaters en statushouders, meldt De Limburger.

New Deal * Zes regionale samenwerkingsverbanden en de provincies Brabant en Limburg hebben een New Deal gesloten voor een beter functionerende arbeidsmarkt. Ook de sociale partners doen mee, waardoor opleidingsfondsen nu ook kunnen worden ingezet voor overstap tussen functies en tussen sectoren.

Comments are closed.