Twaalf startups naar SXSW
18 februari 2018
Kort nieuws – Oost
18 februari 2018
Laad alles

Kort nieuws – West

Kort nieuws uit de regio West met onder meer: 100 mln voor XebiaLabs, nieuwe werkloosheidscijfers en wat te doen met de Shell-locatie Rijswijk?

Magneet – Investeerders Rotterdam Port Fund en InnovationQuarter hebben een meerderheidsbelang genomen in McNetiq bv. Dit Rotterdamse technologiebedrijf heeft een innovatieve magneetverankering op de markt gebracht.

100 miljoen – De softwareontwikkelaar XebiaLabs uit Hilversum heeft via een investeringsronde ruim $ 100 miljoen binnengehaald. XebiaLabs gaat deze miljoenen gebruiken om door te groeien. Het bedrijf groeide afgelopen jaar 117% en heeft klanten als Bank of America en General Electric.

Hyperloop – De Delftse hyperloop-startup Hardt heeft € 1,25 mln opgehaald bij investeerders. Het geld is bedoeld om de hyperlooptechnologie van het bedrijf verder te ontwikkelen op het testtraject in Delft.

HR tech ­– Het innovatieve HR tech bedrijf Talmundo heeft bekendgemaakt dat hoofdinvesteerder TIIN Capital, samen met verschillende ‘angel investors’ € 1,3 mln in het bedrijf gaat steken. Het bedrijf wil hiermee verschillende Europese markten aanvallen en in nieuwe technologieën, zoals een AI chatbot, ontwikkelen.

Vroege baby’s – Investeringsfonds UNIIQ gaat € 300.000 investeren in startup Concord Neonatal. De Concord is een speciale tafel die gebruikt kan worden om de vroeggeboren baby na geboorte dicht bij de moeder te houden. Zo kan de neonatoloog levensreddende zorg verlenen in de eerste kritische minuten zonder de navelstreng door te knippen.

Overname – Softwarebedrijf ICT Group heeft de software-ontwikkelaar InTraffic voor een onbekend bedrag overgenomen. InTraffic maakt systemen voor verkeerbeheer en heeft een omzet van ongeveer 19 mln euro en 150 werknemers.

Biotech – Het Utrechtse biotechbedrijf Merus heeft via een onderhandse plaatsing van aandelen € 45 mln opgehaald. Merus produceert medicijnen tegen kanker en de Nederlandse investeringsmaatschappij Life Sciences Partners is een van de investeerders.

Shell-locatie Rijswijk – Shell, de gemeenten Rijswijk en Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de regio Rotterdam-Den Haag gaan de toekomst van de Shell-locatie in Rijswijk onderzoeken. Shell bundelt de activiteiten in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam en verlaat de Plaspoelpolder in Rijswijk, waarmee 100.000 m2 aan kantoren vrijkomt. De locatie is eigendom van Shell.

Nieuwe cijfers werkloosheid – Binnen de provincie Noord-Holland daalde de werkloosheid het snelst in de Zaanstreek, blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS. Rijnmond en de regio Alphen a/d Rijn liepen voorop in Zuid-Holland. In de meeste regio’s ligt het werkloosheidspercentage nu onder 5%, behalve in en om de grote steden Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De daling van de werkloosheid verliep echter in veel Noord-Hollandse regio’s trager dan het Nederlands gemiddelde. In Rijnmond en regio Alphen a/d Rijn daalt de werkloosheid nu snel. Meer cijfers op de regiopagina’s van Naevo over Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Comments are closed.