Kort nieuws – Oost
18 februari 2018
Kort nieuws – Noord
19 februari 2018
Laad alles

Kort nieuws – Zuid

Kort nieuws uit de regio Zuid: innovatieprogramma’s DSM gaan geld opleveren, Medtronics Heerlen groeit en nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt.

DSM innoveert – De omzet van DSM steeg in 2017 met 9% terwijl het brutobedrijfsresultaat 15% hoger was. Vanaf 2019 moeten grote innovatieprogramma’s geld gaan opleveren, zoals Clean Cow, een voedingsingrediënt dat runderen minder methaan laat produceren, Green Ocean met het Duitse Evonik, voor de productie van omega-3-vetzuren voor gebruik in diervoeding en DSM-Niaga rondom recyclebare weefsels, waarin Auping een van de partners is.

Medtronic Heerlen groter – Medisch technologiebedrijf Medtronic verplaatst zijn distributie in de tweede helft van dit jaar van het Belgische Opglabbeek naar businesspark Trilandis in Heerlen. Hier is al het Europees DC gevestigd, terwijl in Kerkrade wordt geproduceerd en in Maastricht het research center staat. Volgens de provincie Limburg ontstaat zo een medisch-logistieke hotspot met Medtronic, Abbott, Acist, DocMorris, Arion en Boston Scientific.

Nieuwe werkloosheidscijfers – De werkloosheid is in Zeeland traditioneel al laag, maar het werkloosheidspercentage ligt in Zeeuws-Vlaanderen met 3,5% nu historisch laag, blijkt uit de jongste cijfers van het CBS. In alle Brabantse regio’s en in Noord- en Midden-Limburg liggen de percentages tussen 4 en 4,5%. Alleen Zuid-Limburg tikt nog 5% werkloosheid aan, maar ook dat ligt 0,9%-punt onder het niveau van 2016. Meer cijfers op de regiopagina’s van Naevo voor Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Comments are closed.