Genomineerden bekend voor Koning Willem I prijs 2018
23 maart 2018
Kort nieuws regio Noord
26 maart 2018
Laad alles

Kwart mkb’ers nog zonder website

DEN HAAG – Een kwart van de bedrijven tussen 2 en 250 werknemers (mkb) heeft geen website. In de transportsector is de helft van de mkb’ers online afwezig, in de bouwnijverheid een derde. Van de grootbedrijven heeft overigens 3% evenmin een site. 

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over ICT-gebruik bij bedrijven. De sites worden het meest gebruikt als online showroom, door 63% van het mkb en 85% van het grootbedrijf. Mkb-bedrijven in transport, bouw en vastgoed scoren hier het slechtst op. Online bestellen, boeken of reserveren kan bij een kwart van de mkb-ondernemingen, en bij 41% van de grootbedrijven. Bedrijven in de handel en horeca scoren hier het beste op. Opmerkelijk is ICT-gebruik bij bedrijven in de zorg: ze zijn vrijwel allemaal online aanwezig, maar bij slechts een kwart kan online een afspraak worden gemaakt.

Innovatie kan niet meer zonder ICT. De technologie is nog iets belangrijker voor proces- dan voor productinnovatie. Gevraagd naar de betekenis van ICT voor innovatie noemt 76% van het mkb ICT (zeer) belangrijk, tegenover 89% van het grootbedrijf. Gaat het om productinnovatie, dan geeft 69% van het mkb aan dat ICT (zeer) belangrijk is, tegenover 81% van de grootbedrijven.

Comments are closed.