UWV: Banengroei in alle regio’s
18 oktober 2017
Scholen cruciaal als knooppunt in netwerk voor regionale groei
20 oktober 2017
Laad alles

Nieuwe investeringsronde van € 300 mln voor middelgrote bedrijven

AMSTERDAM – Het Amsterdamse investeringshuis Avedon Capital Partners heeft tijdens een derde investeringsronde € 300 mln opgehaald, € 50 mln meer dan het oorspronkelijke doel aldus Avedon Capital. Het fonds heeft inmiddels drie acquisities gefinancierd, waarvan de Duitse zagenfabrikant Altendorf de meest recente investering is.

De € 300 mln voor het nieuwe fonds is binnen een half jaar opgehaald en het fonds is hiermee het grootste fonds van Avedon Capital tot nu toe. Banken, pensioenfondsen, verzekeraars en vermogende ondernemers uit zowel Europa als Noord-Amerika hebben deelgenomen aan het fonds. Avedon was oorspronkelijk de investeringsafdeling van de NIBC Bank maar is sinds 2011 onafhankelijk.

Het fonds gaat zich, net als de voorgaande twee fondsen, richten op de onderkant van de markt van middelgrote ondernemingen. Ondernemingen met een omzet van € 25 mln tot € 150 mln die zich bij voorkeur in nichemarkten in de Benelux of Duitsland bevinden zijn onderdeel van de doelgroep van Avedon Capital. Met name de zakelijke dienstverlening, leveranciers van consumentenproducten, en industriële automatisering zijn sectoren waar Avedon zich op richt. “Die sectoren volgen we op de voet en zo pikken we de mooie ondernemingen eruit. En het liefst door de oude eigenaren direct te benaderen in plaats van te moeten meebieden in veilingprocessen, waar je veel werk moet verzetten met het risico ernaast te grijpen”, aldus partner Alfred Tulp in het Financieele Dagblad. De bedrijven worden normaliter binnen vier tot zeven jaar weer verkocht voor een bedrag dat gemiddeld drie keer zo hoog is als de inleg.

Dit is ook de bedoeling met de drie nieuwe acquisities van het fonds, waarvan Altendorf de laatste is. Eerder werd er al geïnvesteerd in het Nederlandse VisionsConnected en het Noorse Viju om zo een Nederlands-Noorse combinatie te bouwen in de markt van videoconferenties, en BroNij/BWaste, een bundeling van afvalcontainerbedrijven.

Comments are closed.