Cyberaanval treft 21% van de bedrijven; Digital Trust Centre opgericht
24 september 2017
€ 250 mln voor snelle groeiers en startups
27 september 2017
Laad alles

Nieuwe participatiemaatschappij richt fonds van € 50 mln in

AMSTERDAM – De nieuwe participatiemaatschappij NewPort Capital heeft een investeringsfonds van € 50 mln opgericht. Met dit fonds wil NewPort Capital gaan investeren in middelgrote Nederlandse bedrijven.

NewPort Capital gaat zich met haar eerste fonds mengen op de private-equitymarkt. NewPort-oprichter Rob van der Laan is bekend met deze markt door zijn eerdere werkzaamheden bij participatiemaatschappij Bencis en adviesbureau Boer & Croon. Binnen enkele maanden hebben ruim 25 investeerders deelgenomen aan het fonds waardoor inmiddels 90% van het doelbedrag van € 50 mln is binnengehaald. Daarnaast heeft het NewPort-team zelf ook geïnvesteerd in het fonds, zo meldt het Financieele Dagblad.

NewPort gaat met het fonds investeren in gevestigde middelgrote Nederlandse bedrijven. NewPort stelt een operationele jaarwinst van € 2 tot € 7 mln als kwalificatie-eis. Bedrijven in de food-, verpakkings- en maakindustrie en in de financiële en zakelijke dienstverlening kunnen rekenen op interesse van het Amsterdamse private-equityhuis. Daarnaast is internationale activiteit een pré. Doel is om een meerderheidsbelang te verwerven en enkele jaren later het bedrijf met winst te verkopen.

Comments are closed.