Aantal banen groeide in 2016 niet in alle regio’s
13 december 2017
ING: “Economische groei Brainport in 2017 bijna 5%”
14 december 2017
Laad alles

Record investeringsfonds voor medische technologie

AMSTERDAM – Investeringsmaatschappij LSP heeft voor zijn LSP Health Economics Fund 2 een recordbedrag van € 280 mln opgehaald. Gemikt wordt op investeringen in circa vijftien bedrijven met producten die al op de markt zijn of die dicht bij marktintroductie zijn.

Met het nieuwe fonds LSP HEF 2 richt LSP zich op bedrijven die de kosten van de gezondheidszorg beheersbaar houden door medische innovaties, zoals medical devices, diagnostica en toepassingen in e-health. Het kapitaal wordt opgebracht door het Europees Investeringsfonds, zorgverzekeraars, institutionele investeerders, asset managers en family offices.

LSP (Life Science Partners) zette in 2012 al LSP Health Economic Fund 1 op met een omvang van € 112 mln, voornamelijk gefinancierd door Achmea. Er werd onder meer geïnvesteerd in drie Nederlandse bedrijven: Mint Solutions (medicatiecontrole, Amsterdam), Vicentra (insulinepompsysteem, Utrecht) en Xeltis (zelfherstellende hartkleppen, Eindhoven). LSP investeert in alle aspecten van de zorgsector: met LSP 1-5 wordt geïnvesteerd in medicijnontwikkeling, LSP Public investeert in zorginstellingen, en LSP HEF 1 en 2 investeren in medische technologie.

Het Financieele Dagblad signaleerde dat Nederland opvallend veel investeringsmaatschappijen heeft die investeren in beginnende medische bedrijven. Zo steken ook Forbion, Thuja, Gilde Health Care, Biogeneration, Aglaia, en Inkef veel geld in startende medische ondernemingen.

Comments are closed.