SCP: zzp’er tevredener dan werknemers
2 november 2017
Unilever start bouw R&D-center in Wageningen
4 november 2017
Laad alles

Regionale investeringsmaatschappij steekt geld in crowdfundingsplatform

APELDOORN – Crowdfundingsplatform Oneplanetcrowd heeft een investering van € 1 mln verworven van regionale ontwikkelingsmaatschappij OostNL en de Japanse investeringsmaatschappij EEI. 

Oneplanetcrowd richt zich op crowdfunding van duurzame initiatieven; onder de gefinancierde projecten bevinden zich fietsenmerk Vanmoof, Wasbundles (abonnementen op duurzaam witgoed) en Solease (huren van zonnepanelen). Oneplanetcrowd wil met de investering zijn platform verbeteren en de diversiteit en investeringsmogelijkheden vergroten. OostNL, als regionale investeringsmaatschappij actief in de provincies Gelderland en Overijssel, kan ondernemers op lokaal niveau nu een extra financieringsvorm bieden. Het Japanse venture capital fonds Energy & Environment Investment (EEI) zet met de investering een eerste stap op Europese bodem. Ook versterkt het fonds zo de kennis op het gebied van crowdfunding.

OostNL wordt met de investering tevens aandeelhouder van Oneplanetcrowd. De investeringsmaatschappij was via het project Startlife, samen met de universiteit van Wageningen, vanaf het begin betrokken bij het platform.

Comments are closed.