Nominaties duurzaamheidsprijs Koning Willem I bekend
5 april 2018
Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland wordt omgekat
8 april 2018
Laad alles

Training business angels moet geldstroom vergroten


AMSTERDAM – Particuliere investeerders die met eigen vermogen willen investeren in startups kunnen voortaan door ING en Angel Academy worden getraind. De twee partners willen dat investeerders op die manier een betere analyse kunnen maken van kansen en risico’s. Meer kennis zal leiden tot meer investeringen in startups, is de verwachting.

ING en opleidingsinstituut Angel Academy werkten al eerder samen. Ruim honderd bankiers en hun klanten kregen een training aan de academie. Uit deze sessies bleek dat er veel behoefte is aan meer kennis en het opzetten van een netwerk waarin investeerders en jonge, snelgroeiende ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. De samenwerking is daarom nu omgezet naar een strategisch partnerschap. Via de samenwerking moet ook het netwerk van informal investors worden uitgebreid. Daarvoor worden er dit jaar workshops georganiseerd voor startups en investeerders.

De Angel Academy werd in 2016 opgericht door de partners van durfinvesteerder Keadyn om kennis en contacten tussen informele investeerders en startups te verbeteren. Sinds dit voorjaar houdt Angel Academy samen met databedrijf dealroom.co een register bij van angel investors.

 

Comments are closed.