Regionale investeringsmaatschappij steekt geld in crowdfundingsplatform
4 november 2017
‘Familiebedrijven innovatiever dan gemiddeld’
13 november 2017
Laad alles

Unilever start bouw R&D-center in Wageningen

ROTTERDAM – De bouw is gestart van het wereldwijde Foods Innovation Center van Unilever op de campus van Wageningen University & Research. In 2019 wordt het R&D-center in gebruik genomen. Eerder vestigde FrieslandCampina hier al zijn mondiale R&D-center. 

In het Foods Innovation Center worden de R&D-onderdelen die zich richten op voeding uit Vlaardingen, Poznan (Polen) en Heilbronn (Duitsland) gecentraliseerd. Door onderdeel te worden van het ecosysteem rondom de universiteit van Wageningen wil Unilever de samenwerking met kennisinstellingen, bedrijven, startups, overheden en non-profit organisatie versterken en beter toegang hebben tot internationaal talent. In het nieuwe centrum, dat in 2019 operationeel moet zijn, komen 550 mensen te werken. Uit Vlaardingen komen driehonderd banen naar Wageningen, uit Heilbronn tweehonderd. Het R&D-center in Vlaardingen richt zich onder meer op het gezonder maken van voedingsmiddelen.

Op de campus van de WUR zijn inmiddels honderd bedrijven gevestigd. FrieslandCampina opende zijn Wageningse Innovation Centre in 2013; hier werken 450 mensen waarvan 350 onderzoekers. De Japanse fabrikant van sojasaus Kikkoman opende zijn Wageningse R&D-center in 2007.

Comments are closed.