€ 30 mln voor Rottepolderplein, studie naar nieuwe brug Rotterdam
20 maart 2018
Genomineerden bekend voor Koning Willem I prijs 2018
23 maart 2018
Laad alles

VNO: zet ondernemers dichter bij werklozen

AMSTERDAM – Gemeenten moeten hun werkloosheidsaanpak veranderen en veel nauwer samenwerken met ondernemers. De komende tijd zullen de regionale afdelingen van VNO-NCW daarop inzetten in hun overleg over de regionale arbeidsmarkt.

Tegenover BNR Nieuwsradio liet VNO-voorzitter Hans de Boer weten dat wat hem betreft de bestanden van mensen met een uitkering moeten worden opengezet om banen en werkzoekenden dichter bij elkaar te brengen. Gemeenten hebben vaak als eerste zorg dat mensen een nette uitkering moeten krijgen maar het is ook belangrijk dat ze op weg worden geholpen naar werk, aldus De Boer. Nu de arbeidsmarkttekorten stijgen, is dit hét moment daarvoor.

De grote vraag naar werknemers is een steeds sterkere rem op economische groei. Volgens cijfers van het CBS is het percentage ondernemers dat personeelstekorten ondervindt het afgelopen jaar toegenomen van 8,7% in het eerste kwartaal van 2017 tot 18,4% dit kwartaal. In de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht zegt 1 op de 5 ondernemers last te hebben van personeelstekorten.

Comments are closed.